Home / Windsurfen

Alberts foto's 1986

Albert had een waterdichte zak gekocht waardoor zijn camera tegen water beschermd werd. Uiteraard moest die getest worden...

Deze sessie werd door hem opgenomen waarbij hij in het water lag met zijn camera en ik rondjes om hem heen draaide.

Mijn board: zinker (40 l), lengte 2 m 40, breedte 55 cm, dikte 6 cm, 6.5 kilo, glasvezel met epoxy, lichte V achter, rails tucked-under-edge voor en midden en scherp achter, drie vinnen in thruster-opstelling. Die thruster (2 extra vinnetjes aan iedere kant) had ik later zelf gemaakt, origineel was dit board single-fin; het zorgde voor superieure grip, nooit meer een spin-out! Deze plank had ik ook van Hans Timmermans. Ondanks de minimale afmetingen, kwam het board al bij 4 Bft. in plané, maar het zal ongetwijfeld ook iets met mijn geringe gewicht (60 kg) te maken hebben. Frank had eerder de kleinere versie (2 m 30) hiervan gekocht, maar deze had wel erg veel wind nodig.

Het zeil (4.5 m2) was wederom van 'Farla', maar de hele mode van doorgelatte zeilen werd door deze zeilmaker niet goed opgepakt: het 'wave'-karakter van de zeilen was totaal weg. Hierna ben ik overgestapt op North Ezzy Wave, met een 4.5 en een 3.0. Deze zeilen hadden het karakter van de oorspronkelijke Farla-zeilen.