Home / Kanoën

Ardennen 1987

Op de HTS waar ik destijds studeerde hing een uitnodiging voor een kano-weekend. Daar had ik wel oren naar.

Het weekend werd georganiseerd door een aantal enthousiaste kanoënde studenten. Na wat rondvragen wie er mee zou willen bleken uiteindelijk Ger en Ellen bereid om mee te gaan. Met z'n drieën in de Suzuki Alto op naar Belgie: dit was al een prestatie op zich.

Ik kan me niet meer precies herinneren waar het was, maar het zal ongetwijfeld de Ourthe geweest zijn. De waterstand was ondanks het jaargetijde niet erg hoog zodat de afvaarten niet bijster spectaculair waren.

De bedoeling was het varen van een tocht en onderweg wat technische oefeningen doen, zoals:

Al met al was het best leuk om te doen en zo, alleen was het water behoorlijk koud. Gelukkig voldeden de surf-pakken. Overigens waren de blaren tussen je duim en wijsvinger waren bijzonder pijnlijk, de volgende keer toch korte handschoentje mee.

Ellen had het al heel snel gezien en liet zich gewoon meedrijven op de stroom. Ook de oefeningen waren niet aan haar besteed. Ik denk niet dat er voor haar een volgende keer komt.

Omdat ik het een en ander snel oppakte, vroegen de instructeurs mij of ik nog iets meer met kanoën wilde doen. Het leek me eigenlijk teveel moeite, elke keer met zo'n kano op je dak naar de Ardennen zou wel erg veel tijd kosten. Misschien ooit nog wel eens keer voor de leuk.