Home / Fietsen / Cyclo's

Fiets Challenge 2003 #cyclo

98 km, 900 hoogtemeters
10e (virtueel) van 524, 2:55, 33,5 km/u
De eerste activiteit van het jaar is uitgelopen in een ontgoocheling

De eerste activiteit van het jaar is uitgelopen in een ontgoocheling. Nog nooit had ik een cyclo zo hard gefietst (95 km aan 33,5 km/u gemiddeld), maar juist deze prestatie mag en kan niet meegeteld worden: in de laatste 5 kilometer heb ik een afslag gemist zodat ik via een kortere weg bij de aankomst terugkwam en dus 5 km tekortkwam voor de 100. Officieel finishen was er niet meer bij.

Met een stralende zon en een aangename temperatuur, het zou later 26°C worden, was dit in volstrekte tegenstelling met de extreme omstandheden van vorig jaar, 5°C en de hele dag regen. Het parcours was inmiddels bekend en de Kinkenberg was in de tussentijd niet steiler geworden.

Doordat ik een vroege starter was, ik sloot meteen aan bij de 'bevoorrechten', zij die op grond van hun prestaties in het verleden recht hebben om als eerste te starten, kwam ik al snel in snelle groepen terecht. Helemaal in het begin kon ik met moeite aanhaken, later ging het beter en vielen ze er links en rechts met trosjes tegelijk vanaf.

Na de splitsing van 150 en 100 km sloot ik een verbond met een Engelsman. De laatste 25 km werden letterlijk afgerosd, ik zou er niet vreemd van opkijken als het gemiddelde daarvan uitkwam op 45. Dat we wind mee hadden zal ongetwijfeld geholpen hebben. Waarschijnlijk waren we meer bezig met hard te fietsen dan op de route te letten, beiden hebben geen afslag gezien. Jammer dat op juist dat cruciale punt geen (menselijke) wegwijzer stond...

Richard en zijn kompanen waren ook weer van de partij. Allen hadden gekozen voor de 150 km. Hoe het daarmee is opgelopen, krijg ik nog te horen.

Voor de statistici: met het gemiddelde van 33,5 zou ik zeker in de top 10 terecht zijn gekomen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in het afgesnden stuk nog een beklimming was opgenomen zodat het gemiddelde iets naar beneden bijgesteld zou moeten worden.

Al met al niet getreurd, het gevoel en vooral de snelheid waren bijzonder goed, dus dat belooft wat voor de volgende cyclo.