Home / Fietsen / Beklimmingen

Côte de Haute Levée

Top 507m, verschil 202m, lengte 3600m, gem 6%, max 12%

Steile en kaarsrechte helling langs een drukke weg waar je je flink op kapot kunt bijten. Het eerste stuk is gruwelijk steil, te midden van veel beton. Als er een prijs zou zijn voor de lelijkste beklimming, dan wint de Haute Levée met glans.


Info uit Climbfinder

Je staat in het centrum van Stavelot stil bij de stoplichten, kijkt naar rechts en je ziet de helling angstaanjagend als een streep in de hoogte verdwijnen, geflankeerd door rood-witte wegafscheidingen die op het circuit van Francorchamps niet zouden misstaan. Ongeveer op de helft bevindt zich een rotonde waar je even kunt 'rusten'. Daarna een bocht naar links, een bocht naar rechts waarna de helling overgaat in vals plat. De echte top is een paar kilometer verder.

Aanlooproute
De start is in het centrum van Stavelot langs de doorgaande weg van Francorchamps naar Trois-Ponts. Komend van Francorchamps passeer je eerst een rotonde. Bij de eerstvolgende stoplichten naar rechts.

Afdaling
Als afdeling is deze helling vrijwel niet te doen. Naast de rotonde zijn diverse snelheidsremmende middelen geplaatst. Dit omdat in het verleden meerdere malen vrachtwagens en bussen door de remmen zijn gegaan en vervolgens in het centrum van Stavelot tot stilstand zijn gekomen.