Home / Fietsen / Beklimmingen

Côte de Brume

Top 460m, verschil 212m, lengte 3000m, gem 7%, max 15%

Verborgen beklimming, je moet hem echt weten te vinden, met een steil stuk aan het begin en aan het eind (door de huizen van Brume heen)


Info uit Climbfinder

De beklimming begint rustig tussen de huizen van Trois-Points. Je doorkruist een bos en gaat dan door een open vlakte naar Brume. Daar, dus op het eind bevindt zich het steilste stuk.

Als je boven bent, ga je tussen de electriciteitsmasten over vals plat binnendoor naar Ancienne Barriere. Van daaruit kun je de afdaling terug naar Trois-Ponts nemen juist de andere kant op naar Chevron.

Aanlooproute
Deze beklimming is niet zo snel te vinden. De start is in Trois-Ponts: komende vanaf Coo of Stavelot, maak je nadat je Trois-Ponts bent binnengereden een haakse bocht naar rechts. (Als je hier rechtdoor zou gaan, kom je op de Côte de Aisomont.) Meteen nadat je de over het bruggetje bent gegaan, ga je naar rechts. Voor je ontvouwt zich tussen de huizen het begin van de beklimming.

MBC
Op de splitsing net onder de top gaan we bij de MBC in plaats van linksaf, rechtsaf en bereiken na eerst het dorp doorkruist te hebben, de top. Bij die splitsing staat voor linksaf een 'niet-inrijden' bord, dus hoe dat daar de 'officiele' beklimming overheen gaat, is me een raadsel. Voor de statistieken (lengte, hoogtemeters) maakt het overigens niks uit.