Home / Fietsen / Beklimmingen

Côte d'Aisomont

Top 480m, verschil 255m, lengte 4800m, gem 6%, max 12%

Lekker lopende helling op een rustige weg met veel uitzicht en eindigend in Wanne. Een van mijn favorieten naast Le Rosier


Info uit Climbfinder

Vanuit het centrum van Trois-Ponts, op de hoek waar het frietkot staat, fiets je richting het station over een kasseienweg. Je passeert het station en daarna de spoorlijn. Bij de eerste haarspeldbocht begint de echte beklimming. Het is een heerlijk gelijkmatige beklimming, dus je kunt je lekker leegrijden. Na het passeren van de skiliften wordt het iets minder steil. Nadat je door Aisomont gereden bent, is het vals plat of zelfs vlak tot in Wanne. Bij de skiliften heb je een fabuleus uitzicht op de vallei van de Ambleve.

Aanlooproute
Komende vanaf Stavelot: na het passeren van een tweetal tunneltjes vlak voor Trois-Ponts ga je naar links. Na een kilometer maakt de hoofdweg een haakse bocht naar rechts. Op deze hoek bevindt zich een frietkot. Sla niet af maar rij rechtdoor. Komende vanaf Coo: je rijdt vanzelf tegen het frietkot aan als je Trois-Ponts inrijdt. Hier dus rechtdoor en niet afslaan.