Albert's plank

1985
In de winter van 84-85 doken wij voor de verandering maar eens het zelfbouwcircuit in. Omdat ik op dat moment juist het perfecte board kon kopen, was het voor mij niet meer noodzakelijk om een plank te bouwen. Albert had die onbedwingbare behoefte des te meer.

Na vele moeilijkheden uit de weg te hebben geruimd (scheve mast-trackers, niet met de hittedraad te snijden epoxyklodders, onlijmbare schuimblokken, een bodem die aanvankelijk leek op de Ardennen en een airbrush die qua tijd ontzettend tegenviel (drie weken), was het schitterende resultaat een kruising tussen een speed- een een wave-board. Hij had de volgende maten: 2 m 80, breedte 60 cm, 90 liter, 8.5 kg: niet slecht voor de eerste plank!

Helaas heeft hij er niet zo lang op gesurfd omdat het dek en de bodem al heel snel onverklaarbare deuken begon te vertonen. Het board werd weer snel ingeruild voor een normaal productie-board, een Browning.

Het Hood-zeil op de achtergrond was een behoorlijke miskoop. Het ziet er fantastisch uit, maar het drukpunt lag veel te hoog. Bovendien wandelde het van voor naar achteren. Mijn exemplaar, Albert en ik hadden er tegelijkertijd één gekocht, had ik dan ook maar weer snel vérkocht.