Ardennen

Fotogalerij

1987
Ellen en ik hadden het plan om naar Schotland te gaan. Deze driedaagse tocht naar de Ardennen diende als voorbereiding.

Liftend zijn we in Spa aangekomen. Vandaar zijn we in zuidelijke richting omhoog gelopen en weer afgedaald tot aan de Amblève. Vandaar wéér omhoog, met een doorsteek in het Bois de Rahier. Hier hebben we uiteindelijk ook (onrustig) overnacht. Onrustig omdat we in het holst van de nacht gewekt werden door hondengehuil, zo hard en dichtbij dat je je midden in een weerwolf-film waande!

De volgende morgen afgedaald naar Stavelot en verder gelift naar Coo, alwaar we de majestueuze watervallen konden bewonderen. Diep onder de indruk zijn we 's middags langs de Amblève gelopen en hebben de tent aan de oever neergeplant. Dit keer dus niet meer midden in het bos, maar dat was na de ervaring van de vorige nacht wel te begrijpen...

's Morgens weer verder richting naar La Gleize en uiteindelijk in Moulin du Ruy aangeland. Die dag was het snikheet, we waren blij dat we in het eindpunt Francorchamps weer een lift naar huis mochten nemen. Al met al hebben we zo een behoorlijke ervaring in het lopen en wildkamperen opgedaan.... Op naar Schotland!